تهران – شفیق دایوب ، سفیر سوریه در تهران گفت که انتقال فناوری از ایران و بومی سازی آن در اولویت سوریه است.
دستاوردها وی افزود: ایران انگیزه و الگوی موفقی است که کشورهای در حال توسعه می توانند از آن الگو بگیرند.
در دیدار روز چهارشنبه در تهران با منصور غلامی ، وزیر علوم ایران ، این مقام سوری تأکید کرد که تحقق پیشرفت های علمی در زمینه اقتصاد و مهمتر از آن ، انتقال این تجارب ارزشمند باید مورد توجه کشورهای در حال توسعه باشد.
راه اندازی آزمایشگاه های تحقیقاتی ، برگزاری همایش ها و سمینارهای مشترک علمی ، تقویت همکاری های آموزشی مهارت های علمی ، تبادل دانشجو و استاد و همچنین تجارب ، ارائه راهنمایی مشترک برای پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا و انتشار مقالات علمی در مجلات دو کشور ایلنا گزارش داد ، در میان زمینه های همکاری مورد بحث در این نشست.
وزیر ایران ، به نوبه خود ، به اهمیت همکاری علمی بین ایران و سوریه اشاره کرد و گفت: “ما علاقه مندیم همکاری خوبی بین دو کشور دوست ایران و سوریه در زمینه های مختلف علمی و تحقیقاتی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از سوری ها در ایران تحصیل کرده و فارغ التحصیل شده اند و تعداد زیادی از آنها در حال حاضر در دانشگاه های ایران تحصیل می کنند.
وی با بیان اینکه در زمینه فناوری نانو و بیوتکنولوژی ، ایران در میان 10 کشور برتر جهان قرار دارد ، اظهار آمادگی برای افزایش همکاری بین اساتید و دانشجویان دو کشور ابراز کرد.
وی با اشاره به موفقیت در پارک های علم و فناوری در ایران ، خاطرنشان کرد: جوانان تحصیل کرده و متخصص در کنار اساتید دانشگاه ، ایده های فناوری خود را با حمایت پارک ها توسعه می دهند و به استارتاپ هایی تبدیل می شوند که نیازهای جامعه را برآورده می کنند و حتی صادرات محصول به کشورهای دیگر.
وی اظهار داشت: همه کشورها برای مقاومت در برابر رفتار خصمانه استعمارگران ، که این روزها به طور کلی بسیاری از ملت ها را تحت فشار قرار می دهند ، نیاز به ایجاد چنین مراکزی دارند.
این واقعیت که کشور ما توانسته است در برابر تحریم های ظالمانه در طول سه سال گذشته مقاومت کند ، به دلیل خدمات ارزشمند و دستاوردهای علمی جوانان و متخصصان محلی است.
در این جلسه ، به روند توسعه همکاری های علمی و فناوری بین تهران و دمشق و چالش های موجود در این زمینه پرداخته شد.
توسعه فناوری در ایران
با وجود تحریم هایی که کشور را تحت فشار قرار داد ، فرصتی منحصر به فرد برای توسعه تجارت و فعالیت شرکت های دانش بنیان در کشور فراهم شد.
در حال حاضر ، حدود 5000 شرکت دانش بنیان در کشور فعال هستند و محصولات متنوعی را تولید می کنند تا ضمن صرفه جویی در مقدار زیادی ارز ، نیاز بازار داخلی را تأمین کنند.
زمینه های نگهداری هواپیما ، فولاد ، داروسازی و تجهیزات پزشکی ، نفت و گاز از جمله بخشهایی است که محققان شرکتهای فناوری در آن فعالیت دارند و منجر به کاهش واردات می شوند.
در سال های اخیر ، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکت های دانش بنیان فعال در زمینه تولید موارد تحریم شده حمایت می کند.
سورنا ستاری ، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ، در اکتبر 2020 به تهران تایمز گفت که “ایالات متحده تحریم ها باعث شد صادرات شرکت های دانش بنیان سه سال پیش کاهش یابد ، اما به رشد خود بازگشت و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری [تقویم ایران] (20 مارس) به بیش از 1 میلیارد دلار قبل از تحریم برسد. ، 2021).
خوشبختانه سال گذشته ، شرکت ها به فروش رکوردی 1.2 کوادریلیون ریال (نزدیک به 28.5 میلیارد دلار با نرخ رسمی 42000 ریال) دست یافتند که پیش بینی می شود امسال 40 درصد افزایش یابد. “
ستاری گفت: تا به امروز 42 شرکت دانش بنیان با ارزش کلی 2.8 کوادریلیون ریال (نزدیک به 66.6 میلیارد دلار) در بورس اوراق بهادار وارد شده اند و به زودی به بزرگترین مشاغل این شهرستان تبدیل می شوند. p >
FB / MG