تهران – اگرچه قوانین موجود هرگونه تخریب و آلودگی تالاب ها و جنگل ها را ممنوع می کند ، اکوسیستم های حرا در جنوب ایران به دلیل احداث جاده ها و جاده ها در معرض خطر جدی قرار دارند. سایت های پرورش میگو.
حرا اکوسیستم هایی هستند که از نظر تنوع زیستی و میزان تولید بالا با ارزش اکولوژیکی و اقتصادی – اقتصادی بی نظیر هستند. این جنگل ها ، با تثبیت کربن در جو ، نقش مهمی در کنترل تغییرات آب و هوایی جهانی دارند.
به این ترتیب ، تخریب حرا مقدار قابل توجهی ذخیره کربن آزاد می کند ، که می تواند باعث گرم شدن کره زمین و سایر اثرات تغییر آب و هوا شود. مهمترین پیامدهای تغییر اقلیم در سواحل و اکوسیستم های آن افزایش دما ، تغییر در بارندگی و بالا آمدن سطح دریا است.
جنگل های حرا ایرانی در قسمت شمالی خلیج فارس و دریای عمان وجود دارد. مناطق جنگل های حرا ایران تقریباً 10700 هکتار است که حداکثر مساحت آن 67.5 کیلومتر بین بندر خمیر و شمال غربی جزیره قشم و حداقل مساحت 01/0 کیلومتر در خور بردستان است.
فقط دو گونه حرا شامل Avicennia marina از Avicenniaceae و Rhizophora macrunata از Rhizophoraceae در خلیج فارس یافت می شود. گونه های A. marina گونه غالب در این جنگل ها و Rh است. گونه macrunata فقط در منطقه سیریک یافت می شود. بهره برداری بیش از حد از برگ حرا و آلودگی روغن مهمترین عوامل تخریب در این منطقه است.
اکنون جنگل های حرا در تالاب خور بردستان در استان بوشهر به دلیل راه سازی و سایت پرورش میگو در معرض خطر جدی قرار دارند.
دوستداران محیط زیست نگران این هستند که پرندگان مهاجر برای همیشه از منطقه مهاجرت کنند. و آلودگی منجر به مرگ تدریجی جنگل های حرا و گونه های آبزی می شود.
اگر آب شیرین به جنگل ها نرسد ، این اکوسیستم و تنوع زیستی آن به طور جدی به خطر می افتد.
مسعود باقرزاده کریمی ، مدیرکل اکوسیستم های آبی در اداره محیط زیست (DOE) گفت که راه سازی و سایت پرورش میگو می تواند تأثیر منفی بر تالاب Dayyer خوربوردستان و جنگل های آن داشته باشد.
طبق ماده یک قانون حفظ و احیای تالاب ها ، هرگونه تخریب یا آلودگی تالاب ممنوع است. به گزارش روز دوشنبه ایسنا ، وی گفت: بنابراین ، برای جلوگیری از هرگونه خطر احتمالی ، باید از هرگونه ساخت و ساز در اطراف تالاب جلوگیری شود.
FB /